Zonneparken

Investeer mee

In Meierijstad bouwen we onze eigen energievoorziening op.

In Meierijstad hebben we al twee eigen duurzame stroomvoorzieningen gerealiseerd, beide op daken van de milieustraat in Schijndel. Daarmee wordt jaarlijks zo’n 100.000 kWh aan stroom opgewekt. Die stroom wordt geleverd via Vandebron eerst onder de naam ‘Schijndelse Stroom’ en nu onder de naam ‘MeierijstadStroom’). Via de website van Vandebron kun u zelf overstappen op lokale groene stroom.

De zonneparken zijn sinds april 2016 en april 2019 operationeel en mogelijk gemaakt door zowel particulieren als ondernemers. Zij investeerden in één of meerdere zonnepanelen en gedurende de looptijd van het project (15 jaar) krijgen de investeerders jaarlijks 25 euro per paneeldeel terug. Iemand met één paneel heeft na 15 jaar dus de ingelegde 300 euro plus een rendement van 75 euro teruggekregen (bekijk de complete rekensom bij de FAQ onderaan deze pagina). Het dak van de Milieustraat is beschikbaar gesteld door de gemeente.

ECM heeft de ambitie om meer van dit soort projecten te realiseren, met name ook in Veghel e.o. en Sint-Oedenrode e.o. Als u ideeën daarvoor heeft of, beter nog, plannen heeft gemaakt, laat het ons weten. We helpen graag mee om Meierijstad nog duurzamer te maken.

Zo werkt het

Op dit moment zijn de bestaande locaties ‘uitverkocht’ voor het deelnemen aan het zonnepark zelf. Wel kunt u, via Vandebron, 100% duurzame stroom uit Meierijstad afnemen. U neemt dan echt lokale en echt duurzame stroom af tegen een goed tarief. En uw energiecoöperatie krijgt daar een kleine vergoeding voor. Mooi toch?

Ik koop stroom uit meierijstad