Energiecoach Meierijstad

Energiebesparing

In het nieuws is steeds vaker te lezen over de gevolgen van klimaatverandering, de energietransitie en een Aardgasvrij Meierijstad in 2050. We moeten minder energie gaan gebruiken. Daar kunnen we allemaal vandaag mee beginnen door onze woningen te verduurzamen, maar ook door onze apparaten en energie slimmer en bewuster te gebruiken.

Dat is goed voor het klimaat, maar ook voor onze portemonnee en comfort. Het lijkt nu ver weg, maar uiteindelijk krijgen alle huiseigenaren en huurders te maken met vraagstukken over de verduurzaming van de woning. Al veel inwoners van Meierijstad zijn bezig met het duurzamer maken van hun woning. Ook zijn er nog veel inwoners die niet weten waar ze moeten beginnen of zich nog niet hebben verdiept in dit onderwerp.

Energiecoöperatie Meierijstad (ECM) en gemeente Meierijstad hebben de handen ineengeslagen om deze inwoners te helpen door de energiecoach in het leven te roepen. Met de energiecoach willen we inwoners helpen om de eerste stappen naar een duurzame woning te zetten.

De energiecoach

Een energiecoach is een enthousiaste en opgeleide inwoner van Meierijstad die graag informatie wil geven over energiebesparing en wil helpen om de eerste stappen richting duurzamer wonen te zetten. De energiecoach is in het leven geroepen om inwoners van Meierijstad te helpen, die het lastig vinden om te starten met verduurzaming. In samenwerking met Energiecoöperatie Meierijstad zijn enkele inwoners opgeleid tot duurzaamheidsexperts.

Het is niet voor iedereen even makkelijk om te starten met duurzaamheidsvraagstukken. Waar moet ik beginnen om mijn huis duurzaam te krijgen?’ ‘Welke maatregelen kan ik nog treffen om nog duurzamer te wonen?’ Dit zijn vragen van huiseigenaren die vaak nog onbeantwoord zijn. Een energiecoach kan helpen om deze vragen te beantwoorden. Samen kijkt u dan naar de beste oplossing en een energiecoach begeleid u tijdens het zoeken naar de juiste antwoorden. Bovendien is het gesprek en de begeleiding van een energiecoach gratis!

‘’Wij willen iedere inwoner graag op weg helpen bij het verduurzamen van hun woning. Samen kijken we naar uw energieverbruik en hoe u meer energie kunt besparen. Bijvoorbeeld door uw woning en alle apparatuur slimmer te gebruiken. Of welke maatregelen aan uw woning wenselijk en mogelijk zijn.‘’
Ton, Energiecoach

De coaches

Energie coach erik van Energiecoöperatie Meierijstad

Frans vB

Energie coach erik van Energiecoöperatie Meierijstad

Ybe

Energie coach erik van Energiecoöperatie Meierijstad

Ton dB

Energie coach erik van Energiecoöperatie Meierijstad

Frans dB

Energie coach erik van Energiecoöperatie Meierijstad

Ad

Energie coach erik van Energiecoöperatie Meierijstad

Arie

Een gesprek met een energiecoach kan op verschillende manieren. Zo kunt u:

  • Een digitaal gesprek aangaan (de standaard tijdens corona);
  • Een gesprek aangaan bij u thuis;
  • Een gesprek aangaan op locatie.

U kunt zelf de locatie van het gesprek bepalen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur. Wanneer de afspraak bij u thuis plaatsvindt, kan de energiecoach meteen een kijkje nemen door de woning.

Wat kunt u verwachten?

Wanneer u zich aanmeldt (zie onderaan deze pagina), zal een van de energiecoaches contact met u opnemen om een afspraak te maken. De locatie kiest u zelf, alhoewel tijdens corona de standaard hiervoor digitaal zal zijn. Tijdens dit eerste gesprek kunt u bespreken welke vraagstukken u heeft en de energiecoach zal deze vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Tijdens het verdere proces zal de energiecoach de verduurzaming van uw woning begeleiden. De energiecoach zorgt voor adviezen en geeft feedback aan de keuzes die u wilt maken. Op deze manier heeft u toch uw verduurzaming in eigen hand, maar kijkt er iemand met expertise over uw schouder mee. De gesprekken en begeleiding van de energiecoach zijn altijd op maat, onafhankelijk en kost u niets.

Een afspraak maken

Interesse in een onafhankelijk en gratis gesprek met een energiecoach? Vul dan onderstaand aanmeldingsformulier in en druk op ‘verzenden’. Binnen ongeveer 1 week zal een energiecoach contact met u opnemen,

Aanmelden voor een energiecoachgesprek